VL.92 Balder

Museum Vlaardingen beschikt over een historische zeillogger genaamd VL.92 Balder. De VL.92 Balder is in 1912 gebouwd op de scheepswerf van A. de Jong in Vlaardingen. Het schip is gebruikt als vissersschip en opleidingsschip. In 1976 kocht het Scheepvaartmuseum in Amsterdam het aan. Een ingrijpende verbouwing volgde waarbij de logger zoveel mogelijk in originele staat werd teruggebracht. In 2006 verkreeg Museum Vlaardingen het schip in eigendom.

Het schip heeft een geklonken stalen casco en houten dek. Het dek is ingericht met voor de visserij specifieke attributen. Op het achterschip bevindt zich de sloep en achterkajuit. Op het voorschip is het vooronder (bemanningsverblijf) met kombuis en kooien.

Op 7 december 2013 vertrok het schip naar scheepswerf Boxce in Delft voor een grondige restauratie. Het schip werd eind januari 2015 weer verwelkomd in Vlaardingen, de restauratiewerkzaamheden van het interieur duren nog zeker een jaar voort.

Voor meer informatie kijk op de website van de VL.92 Balder www.zeilloggerbalder.nl

Voor de mogelijkheden van een speciaal (groeps)bezoek aan het schip (kosteloos op vertoon van uw toegangsticket van het museum) kunt u contact opnemen met mail@museumvlaardingen.nl