Vrijwilligers

Draagt u het Vlaardingse Erfgoed een warm hart toe? Dan nodigen wij u graag uit voor een kennismakingsgesprek om te bespreken wat wij u te bieden hebben.

De ‘Krabbeplasman‘ uit de prehistorische tijden, graaf Dirk III uit de middeleeuwen, reder Abraham van der Linden en zijn vrouw Agneta van Reeuwijk uit de 18e eeuw, allemaal vertellen zij in het Museum Vlaardingen hun verhaal. Samen zijn zij het  gezicht van 5000 jaar leven in de delta van Rijn en Maas. Aan de kade voor het museum ligt de 104 jaar oude historische Zeillogger de Balder VL92. Het schip maakt het visserij verleden van de stad zo mooi zichtbaar.

Dagelijks werkt een enthousiast team van vrijwilligers mee om de bezoeker van het museum een indruk te geven hoe bijzonder de Vlaardingse geschiedenis is. Niet alleen voor Vlaardingen zelf, maar ook de bijdrage die het geleverd heeft aan de zelfstandigheid van het graafschap Holland en de internationale handelsbetrekkingen. Het Museum Vlaardingen komt graag in contact met mensen die affiniteit hebben met de historie van Vlaardingen en bereid zijn zich een aantal uren per week  op vrijwillige basis in te zetten als gastheer, gastvrouw, publieksrondleider, pr/marketing medewerker, beheerder van de Joon (het museum paviljoen) of financial controller.

Voor de restauratie van de Balder zijn wij op zoek naar scheepsliefhebbers met specifieke vakkennis (hout en staal bewerken, technische achtergrond) of met twee rechterhanden voor het algemeen onderhoud. Ook nodigen wij mensen uit die het verhaal van de vroegere visserij aan de bezoekers kunnen vertellen.

Vrijwilligers van het Museum en de Balder zijn belangrijke ambassadeurs van het Vlaardingse culturele erfgoed. 

Heeft u belangstelling om deel uit te maken van ons team? Neem dan contact op met de coördinator vrijwilligers van het Museum Vlaardingen, Jacqueline Blijleven j.blijleven@museumvlaardingen.nl  of  010-3130832.