Het Museum

5000 jaar leven met water

Museum Vlaardingen vertelt het verhaal van 5000 jaar leven met water. Maak kennis met de levens van Vlaardingers en andere deltabewoners. Ontdek hoe ze (over)leefden in de delta, met het water dat vriend en vijand kan zijn.

De ‘Krabbeplasman’ uit prehistorische tijden, de in een boomstamkist begraven immigrant en de middeleeuwse graaf Dirk III. Reder Abraham van der Linden en zijn vrouw Agneta van Reeuwijk uit de achttiende eeuw, de zeeman Jan Pet uit de twintigste eeuw; allemaal vertellen zij hun verhaal en daarmee het verhaal van 5000 jaar leven met water. Het museum toont een boomstamkano, middeleeuwse grafkisten, scheepsmodellen, gereedschappen, schilderijen, prenten, kleding en nog veel meer.

Kijk voor een impressie van het museum naar de video op Facebook.