30 jaar Vrienden gevierd met Vlaardings Woordenboek

woensdag 5 december 2018

Op 21 november was het volle bak in Museum Vlaardingen. Een groot aantal vrienden van het museum bezocht de 30ste verjaardag van de Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen. Een verjaardagsfeestje in combinatie met de presentatie van het Vlaardings Woordenboek. En wie jarig is trakteert, dus alle Vrienden kunnen een exemplaar van het Vlaardings Woordenboek afhalen in Museum Vlaardingen. En bent u momenteel nog geen Vriend, dan is nu het moment daar, want als u zich in 2018 inschrijft als Vriend voor de periode 2019-2020, dan ontvangt ook u het woordenboek. Daarnaast is het Vlaardings Woordenboek te koop in Museum Vlaardingen en in de boekhandel.

De eerste exemplaren van het Vlaardings Woordenboek zijn uitgereikt aan de heer Prof. Dr. C van Bree, Emeritus hoogleraar Nederlandse taal- en letterkunde, die het voorwoord heeft geschreven, en aan de heer Leen van Bree, oprichter en de eerste voorzitter van de Vrienden.

Vlaardings Woordenboek gaat de wereldzeeën over

Dat Zr. Ms. Vlaardingen onze stad heeft aangedaan zal niemand zijn ontgaan. Bijzonder was dat de opvarenden samen met bewoners van Soenda een bezoek hebben gebracht aan het museum. Daar is natuurlijk ook het Vlaardings Woordenboek onder de aandacht gebracht wat heeft geresulteerd in een super leuke ruil: het Vlaardings Woordenboek tegen een handgemaakt schildje van de Zr. Ms. Vlaardingen. Het schildje is te zien in de woordenboekenkast die in de Terrazzozaal in het museum staat.