Directeur Léanne Selles stelt zich voor

woensdag 7 november 2018

Sinds 1 november ben ik de nieuwe directeur van Museum Vlaardingen. Graag stel ik me hier wat uitgebreider aan jullie voor.

Ik ben 48 jaar geleden geboren in Brabant en ben na de middelbare school naar Amsterdam gegaan om daar Economische en Sociale Geschiedenis te studeren. Na mijn studie heb ik verschillende marketing- en communicatiefuncties bekleed, vooral in de erfgoedsector. De laatste 8 jaar was ik werkzaam als hoofd Publiek bij Erfgoed Delft, de erfgoedkoepel van de gemeente Delft (Museum Prinsenhof Delft, Archeologie Delft en Stadsarchief Delft). Ik was daar onder andere verantwoordelijk voor de herinrichting en herpositionering van het museum. Het museum heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een gesloten, verouderde instelling tot een actief stadsmuseum met een duidelijk profiel, aantrekkelijke tentoonstellingen en groeiende bezoekersaantallen.

Dankzij mijn achtergrond in marketing en communicatie, zet ik bij alles wat ik doe het publiek voorop. Wat wil en vindt de bezoeker, hoe betrekken we de bezoeker bij het museum en hoe kunnen we ervoor zorgen dat hij (of zij) vaker terugkomt? Een bezoek aan een museum moet behalve leerzaam ook leuk zijn - er moeten niet alleen dingen te zien zijn, maar ook dingen om te doen. Hoge bezoekcijfers? Ja graag, maar dan wel bezoekers die met een glimlach naar buiten gaan!

Naast de focus op de bezoeker hecht ik veel belang aan samenwerking. Bij alles wat ik doe ga ik op zoek naar creatieve vormen van samenwerking en dan zodanig, dat alle betrokkenen partijen er iets aan hebben. Samen sta je sterk en door het aangaan van samenwerking ontstaan vaak verrassende kruisbestuivingen.

De geschiedenis van Vlaardingen gaat duizenden jaren terug, maar krijgt ook nu nog elke dag vorm. Een museum is dan ook niet alleen maar iets van en over vroeger, maar moet altijd de relatie met de actualiteit laten zien. Door interactieve, tijdelijke tentoonstellingen en aantrekkelijke activiteiten wordt Museum Vlaardingen een plek waar alle inwoners èn bezoekers van Vlaardingen graag komen en terugkomen!

Tot slot nog even wat meer over mijn privéleven: ik woon in het centrum van Den Haag, heb een vriend, een dochter (10 jaar) en twee stiefdochters (11 en 14). In mijn vrije tijd bezoek ik graag een museum 😊 en ik hou van reizen en gezelligheid.

Heb je een vraag of een goed idee? Mail naar: l.selles@museumvlaardingen.nl