Dubio, de historische dubbelroman van Flardinga en Vlaardingen.

woensdag 28 maart 2018

1018 is een bijzonder jaar in de Hollandse en Vlaardingse geschiedenis. Dit gaat niet onopgemerkt voorbij met een aantal activiteiten die dit jaar georganiseerd worden ter ere van de Slag bij Vlaardingen zoals een speciale expositie in Museum Vlaardingen.

In april verschijnt een historische dubbelroman Dubio van Karin de Roos die zich afspeelt in het Vlaardingen van 1018 én 2018. Het Museum Vlaardingen organiseert op 15 april een themamiddag die helemaal gewijd is aan de roman Dubio.

Het eerste deel van Dubio toont het dagelijkse leven in het Flardinga van de middeleeuwen met verhaallijnen over de Slag bij Vlaardingen en over liefde, misdaad en macht.
Het tweede deel van het boek speelt zich af in het Vlaardingen van 2018. Tussen allerlei verwikkelingen door worden verrassende verbanden gelegd tussen het menselijke denken en handelen in het verleden en heden met een vleugje mystiek.

Karin de Roos heeft met Dubio haar eerste historische roman geschreven. Bijzonder aan deze roman is de geschiedenis van Vlaardingen en de relatie tussen de middeleeuwen op de grens van heidendom en christendom en het nuchtere 2018. Voor Vlaardingers is dit boek herkenbaar voor wat betreft de historische feiten zoals die ook in Museum Vlaardingen worden getoond. De verhaallijn over de Slag bij Vlaardingen maakt je spontaan trots voor wat de Vlaardingers in 1018 hebben betekend voor Hollands zelfstandigheid. Dit, vervlochten met de belevenissen van burgers en boeren van toen en nu waarin mystiek, misdaad en liefde prominent aanwezig zijn maken Dubio een historische, beetje mysterieuze en spannende roman over Vlaardingen.

Een tipje van de sluier wordt nu alvast opgelicht op dubio-boek.nl met informatie over de schrijfster, haar boek en het eerste hoofdstuk van Dubio. Op facebook wordt aandacht gegeven aan Dubio op https://www.facebook.com/dubio.boek.
De site www.vlaardingen1018.nl verstrekt actuele info over activiteiten rond de Slag bij Vlaardingen.

Nieuwsgierig geworden?
Alle Vlaardingers die nieuwsgierig zijn geworden naar Dubio zijn welkom op de Themamiddag Dubio welke op 15 april 2018 tussen 14.00 en 17.00 uur zal worden georganiseerd in Museum Vlaardingen. U kunt kennismaken met Karin de Roos en alle achtergronden horen over de totstandkoming van Dubio en dit allemaal vergezeld van een middeleeuws hapje en drankje.