Kinderkleding uit de middeleeuwen

woensdag 6 december 2017

In samenwerking met het museum zijn leerlingen van het Albeda College Mode druk doende 20 kinderkostuums te maken. Ter oriëntatie zijn zij eerst in het museum geweest en hebben kennis genomen van de historische modefeiten. De proefmodellen werden na een kleine aanpassing goedgekeurd. De kleding, gemaakt met prachtige linnen materialen zoals ook destijds gebruikt werden, wordt nog in december opgeleverd. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Vlaardingen op 6 januari, kunt u een deel van de kleding bewonderen. Voor deze ‘modeshow’ zoeken we nog een paar enthousiaste modellen, jongens en meisjes, in de leeftijd van 6 tot 10 jaar.

Vind je het leuk om je als middeleeuwse graaf, gravin, boer, boerin of strijder te verkleden? Meld je dan aan bij j.blijleven@museumvlaardingen.nl.