Erfgoeddag 2018: Dirk III uit Museum Vlaardingen aan het woord

woensdag 15 augustus 2018

De Erfgoeddag Zuid-Holland vindt dit jaar plaats op donderdag 18 oktober in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Het thema van de dag is 'Ontstaan van Holland. Ontwikkelingen die ons raken'. Tijdens de Erfgoeddag wordt teruggekeken op 1.000 jaar geschiedenis van Holland, maar er wordt ook in de toekomst gekeken. Welke uitdagingen en ontwikkelingen staan ons nog te wachten? Welke rol speelt ons erfgoed daarin?

In 1018, duizend jaar geleden, werden door Dirk III in Vlaardingen de eerste stappen gezet naar de vorming van het hedendaagse Holland. De stad Vlaardingen is 1.000 jaar na het ontstaan van Holland dus de ideale locatie voor de Erfgoeddag. Wat toen nog grotendeels moerasland was, is vandaag het dichtstbevolkte en meest verstedelijkte gebied van Nederland.

Speciaal voor de Erfgoeddag stelt Museum Vlaardingen een filmpje beschikbaar van Dirk III. In dit filmpje vertelt Dirk III over zijn aanvalsstrategie en over zijn ervaringen bij de Slag bij Vlaardingen. Meer informatie over de dag en de inschrijfmogelijkheden vindt u op de website www.erfgoeddag.nlGeen gelegenheid om naar de Erfgoeddag te gaan, maar wel geïnteresseerd in de Slag van Vlaardingen in 1018? Kom dan de uitgebreide expositie bekijken in Museum Vlaardingen.