Internationale Vrouwendag in Museum Vlaardingen

zondag 21 januari 2018

Op donderdag 8 maart 2018 organiseert het museum voor het derde achtereenvolgende jaar een avond gevuld met presentaties genaamd ‘Agnethalezing’ en andere activiteiten in het kader van Internationale Vrouwendag. Sprekers zijn Jeanne Hogenboom en Suze Zijlstra. De avond zal ingeleid en afgesloten worden door Cora Laan. Naast de lezingen worden de aanwezigen op een speelse manier uitgedaagd hun kennis te tonen op het gebied van vrouwengeschiedenis. De avond wordt afgesloten met een gezellige borrel.

Drs. Jeanne Hogenboom, kunsthistoricus en in 2017 waarnemend directeur van Museum Vlaardingen, kwam tijdens de voorbereidingen op het herdenkingsjaar 1018 een nieuwsbericht tegen over de her-identificatie van een beroemd vikinggraf in Birka, Zweden. Het ging hier namelijk niet om een man, maar een vrouw. Ze vraagt zich dan ook af of er nog meer ‘verborgen vrouwen’ in de museumcollecties zijn?

Dr. Suze Zijlstra is assistent-professor Maritieme Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Momenteel werkt ze aan een onderzoeksproject over vrouwen en gender op zee in de vroegmoderne tijd. Haar lezing gaat dan ook over vrouwen en de zee.

Dr. Cora Laan is historicus en docent geschiedenis aan het Groen van Prinsterer Lyceum in Vlaardingen.

De avond start om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Deelnamekosten €7.50 (inclusief koffie/thee, drankjes en versnaperingen). Aan de kassa kan worden gepind. Aanmelden via a.poldervaart@museumvlaardingen.nl

Agnetha van Reeuwijk - Museum Vlaardingen