Evenement datum: 29-7-2019 10:00 - 18:00 Exporteer evenement

29 juli: De Dag van de Slag: herdenking Slag bij Flardinga

Museum gratis toegankelijk

Open huis Museum Vlaardingen

Speciaal voor de Dag van de Slag opent Museum Vlaardingen maandag 29 juli haar deuren voor alle Vlaardingers. De toegang is die dag voor iedereen gratis. Er zijn verschillende nieuwe tentoonstellingen te bezoeken en voor kinderen zijn er de hele dag diverse leuke activiteiten en workshops met Ridder Rick. Ook is er voor alle kinderen een gratis waterijsje!

Vlaardingen 1018 -wandeling

Het ServiceTeam Vlaardingen organiseert die dag een bijzondere wandeling door het Stadshart: de Vlaardingen1018-wandeling. De tocht gaat langs verschillende interessante en onverwachte plekken door het Stadshart waarbij de stadsgids boeiend vertelt over het Vlaardingen van duizend jaar geleden. Je treedt daarmee ook in de voetsporen van de roemruchte graaf Dirk III. De circa 1,5 uur durende wandeling start om 14.00 bij Museum Vlaardingen. Deelname op deze speciale dag is gratis. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

Opening tentoonstelling

Om 16.00 uur wordt de tentoonstelling 'De Slag geslagen. Souvenirs van De Slag bij Vlaardingen 2018' officieel geopend. Burgemeester Annemiek Jetten zal, samen met de voorzitter van de Stichting Vlaardingen 1018 en de directeur van Museum Vlaardingen, een gloednieuwe ‘historische’ vlag hijsen. Dit is tevens het begin van een nieuwe Vlaardingse traditie: de jaarlijkse herdenking van de slag tijdens de ‘Dag van de Slag’, 29 juli 1018.

Indien u bij de opening aanwezig wilt zijn verzoeken wij u vriendelijk om u uiterlijk 22 juni aan te melden via Vlaardingen1018@vlaardingen.nl.

50 Beoordeel dit artikel
Geen beoordeling