Oproep: Museum Vlaardingen zoekt oude foto’s van visserskinderen

woensdag 24 juli 2019

Oproep: Museum Vlaardingen zoekt oude foto’s van visserskinderen

Museum Vlaardingen opende per 21 juni j.l. de kunsttentoonstelling ‘Schoon aan de haak. Schilderachtig vissersleven’ waar bijzondere schilderijen met bomschuiten tot spelende visserskinderen op het strand te bewonderen zijn. Het stadsmuseum heeft dankzij de rijke visserijgeschiedenis van Vlaardingen veel foto’s van vissersschepen, maar speciaal voor deze tentoonstelling zoekt het museum foto’s waarop de dagelijkse taferelen van de vissersvrouwen en hun kinderen staan.

Museum Vlaardingen doet een oproep aan Nederlandse vissersfamilies die oude foto’s uit de periode 1900-1940 in bezit hebben waarop vissersvrouwen en/of visserskinderen staan. Mogen wij uw foto inscannen of kunt u de foto mailen naar info@museumvlaardingen.nlzodat we gelijktijdig met de tentoonstelling ‘Schoon aan de haak’ ook het werkelijke leven aan de hand van foto’s kunnen tonen in het museum? U bent uiteraard van harte welkom om de tentoonstelling te bezoeken en uw foto terug te zien in het museum.