Bassie & Adriaan. Een schat aan herinneringen

De Vlaardingers Bas en Aad van Toor worden in Museum Vlaardingen geëerd met een eigen tentoonstelling: Bassie & Adriaan - Een Schat aan Herinneringen. De expositie is een reis door zowel het professionele als persoonlijke leven van de twee broers. Dit wordt ondersteund met originele attributen, rekwisieten en foto- en filmmateriaal.

De broers Bas en Aad van Toor zitten al meer dan 60 jaar in het artiestenvak. Tussen 1955 en 1980 traden zij nationaal en internationaal op met het acrobatennummer The Crocksons. Vanaf de jaren ’70 begonnen zij op te treden als het inmiddels welbekende duo Bassie & Adriaan. Naast optredens in theaters en circussen (waaronder het Circus Bassie & Adriaan) is het duo vooral bekend van de vele avonturenseries voor kinderen op tv.

Bassie & Adriaan

Verlengd t/m 24 oktober 2021

Informatie:

• Tentoonstelling over variété en avontuur
  • Leuk voor jong en oud
  • Bezoek ook de bekende opnamelocaties in Vlaardingen

Stap in de wereld van variété en avontuur

Drie thema’s, soms overlappend in tijd, vertellen over de belangrijkste periodes uit het artiestenbestaan van Bas en Aad van Toor: The Crocksons, Bassie & Adriaan Live en Bassie & Adriaan op tv. Deze paviljoens zijn een feest der herkenning, met originele attributen en rekwisieten, foto- en filmmateriaal en nog niet eerder vertelde anekdotes en leuke weetjes. Kijk mee achter de schermen van het leven van Bas en Aad van Toor in Vlaardingen en sta bij de Wall of fame stil bij de lange, succesvolle carrière van misschien wel de beroemdste broers van Nederland.

Na je bezoek aan de tentoonstelling is het mogelijk om met een speciale plattegrond in Vlaardingen op zoek te gaan naar de opnamenlocaties van de beroemde televisieseries.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen, De Groot Fonds, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Deltaport Donatiefonds, Stichting Volkskracht, Heijmans en de Gemeente Vlaardingen.

Voor meer informatie over Bassie en Adriaan: www.bassie-adriaan.nl. De video’s van het duo zijn te vinden op hun officiële YouTube-kanaal, de liedjes te beluisteren via Spotify en Apple Music.

"Tijdens de schoolvakantie geweest met kinderen van 4 jaar, 6 jaar en 8 jaar en het was leuk! Bij de knutseltafel werden de kinderen heel leuk begeleid door een leerling die er werkte voor een snuffelstage. Lekker wat gedronken en ijzerkoekjes gegeten. De jongste van 4 jaar heeft zich ook nog vermaakt in een hoekje waar een playmobile boot staat en een poppenhuis in harington"

Noortje Peitsman, 28 februari 2020