Veelgestelde vragen & antwoorden

MOET IK EEN KAARTJE RESERVEREN?

Reserveren is niet meer noodzakelijk. Als u zeker wilt zijn van uw bezoek, kunt u op onze ticketpagina alvast uw kaarten boeken. Aan de kassa bent u ook van harte welkom voor een spontaan bezoek.

IK HEB EEN MUSEUMKAART, ROTTERDAMPAS OF ANDERE LEDENPAS MET GRATIS TOEGANG. MOET IK OOK EEN (ONLINE) TICKET RESERVEREN?

Met een museumkaart, Rotterdampas of een andere ledenpas kun je vooraf jouw entreeticket reserveren. Dit is echter niet noodzakelijk, ook voor een spontaan bezoek ben je van harte welkom!

KAN IK MIJN AL GEKOCHTE TICKETS ANNULEREN OF VERPLAASTEN?

Tot de dag voor bezoek aan Museum Vlaardingen kun je jouw gereserveerde entreetickets verplaatsen. In de bevestigingsmail van je tickets zit een link naar mijn.museumvlaardingen.nl Na het aanmaken van een account kun je daar zelf je tickets verplaatsen naar een andere datum of tijd. 

Voor annuleren neem je contact op met Ticketcounter BV. door een email te sturen met je bestelnummer aan info@ticketcounter.nl of neem telefonisch contact op met Ticketcounter op (010) 751 64 00. Voor het annuleren van tickets op jouw verzoek brengt Ticketcounter eenmalig € 2,50 annuleringskosten in rekening. Dit wordt in mindering gebracht op de refund van je betaalde bedrag.

WAT IS EEN TIJDSLOT?

Door te werken met een tijdslot kunnen we de hoeveelheid bezoekers optimaal spreiden over de dag en ruimtes.

Je kunt binnenkomen in het door u gereserveerde tijdslot en je mag in het museum blijven zolang als je wilt.

Wel vragen we je om, als het erg druk is, rekening te houden met andere bezoekers zodat ook zij veilig en verantwoord binnen hun tijdslot het museum kunnen bezoeken.

Om rijen bij de kassa te voorkomen, verzoeken we je om niet eerder dan 15 minuten voor de start van jouw tijdslot naar het museum te komen.

KAN IK HET MUSEUM BEZOEKEN ALS IK VERKOUDHEIDSKLACHTEN HEB?

Helaas niet. In de lijn met de landelijke maatregelen vragen we je
in dat geval thuis te blijven. We ontvangen je graag als je weer helemaal beter bent.

MOET IK EEN MONDKAPJE DRAGEN TIJDENS MIJN BEZOEK?

Een mondkapje dragen is niet verplicht, maar mag gedragen worden als je dat prettig vindt.

KAN IK VRIJ RONDLOPEN IN HET MUSEUM?

Tijdens je bezoek aan Museum Vlaardingen mag je vrij rondlopen en zelf bepalen in welke volgorde je de tentoonstellingen bekijken. Tijdens sommige speciale dagen of evenementen, zoals de Dag van de Slag, gelden aparte regels in verband met drukte.

KAN IK MET CREDITCARD BETALEN AAN DE KASSA OF ONLINE?

Museum Vlaardingen accepteert geen creditcard betalingen. 

WAT DOE IK MET MIJN JAS OF TAS?

Museum Vlaardingen heeft een onbewaakte garderobe en gratis kluisjes beschikbaar voor haar bezoekers.

Ontzettend leuke middag gehad in dit museum. Het gebouw zelf is al bezienswaardig en de tentoonstellingen zijn interessant en origineel opgezet. Er valt veel te leren en te zien over de Vlaardingse visserij, archeologische vondsten en de wisseltententoonstellingen waren ook erg leuk. Lieve vrijwilligers.

Marleen, Oktober 2021