Veelgestelde vragen & antwoorden

MOET IK EEN KAARTJE RESERVEREN?

Reserveren is niet meer noodzakelijk. Als u zeker wilt zijn van uw bezoek, kunt u op onze ticketpagina alvast uw kaarten boeken. Aan de kassa bent u ook van harte welkom voor een spontaan bezoek.

IK HEB EEN MUSEUMKAART, ROTTERDAMPAS OF ANDERE LEDENPAS MET GRATIS TOEGANG. MOET IK OOK EEN (ONLINE) TICKET RESERVEREN?

Met een museumkaart, Rotterdampas of een andere ledenpas kun je vooraf jouw entreeticket reserveren. Dit is echter niet noodzakelijk, ook voor een spontaan bezoek ben je van harte welkom!

KAN IK MIJN AL GEKOCHTE TICKETS ANNULEREN OF VERPLAASTEN?

Tot de dag voor bezoek aan Museum Vlaardingen kun je jouw gereserveerde entreetickets verplaatsen. In de bevestigingsmail van je tickets zit een link naar mijn.museumvlaardingen.nl Na het aanmaken van een account kun je daar zelf je tickets verplaatsen naar een andere datum of tijd. 

Voor annuleren neem je contact op ons op door een email te sturen met je bestelnummer aan info@museumvlaardingen.nl. Voor het annuleren van tickets op jouw verzoek brengt Ticketcounter eenmalig € 2,50 annuleringskosten per boeking in rekening. Dit wordt in mindering gebracht op de refund van je betaalde bedrag.

MAG IK ZELF ETEN EN DRINKEN MEENEMEN?

Museum Vlaardingen heeft een koffielokaal, waar u een drankje kunt doen. Hierbij zijn koeken, chips en iets te snoepen te krijgen. U mag uitsluitend voor baby's / jonge kinderen iets te eten of drinken meenemen. Voor een lunch of diner verwijzen onze baliemedewerkers u graag naar een gezellige eetgelegenheid in het centrum van Vlaardingen.

MAG IK FOTO'S MAKEN TIJDENS MIJN BEZOEK?

Foto's maken tijdens je bezoek aan Museum Vlaardingen mag. Gebruik geen flits en zorg ervoor dat je geen andere bezoekers fotografeert. Professionele fotografen/journalisten dienen contact op te nemen met de afdeling communicatie voor toestemming voor het maken en plaatsen van foto's.

KAN IK VRIJ RONDLOPEN IN HET MUSEUM?

Tijdens je bezoek aan Museum Vlaardingen mag je vrij rondlopen en zelf bepalen in welke volgorde je de tentoonstellingen bekijken. Tijdens sommige speciale dagen of evenementen, gelden aparte regels in verband met drukte.

WAAR KAN IK PARKEREN?

De Westhavenkade voor Museum Vlaardingen is het gratis parkeren, net als op de Vettenoordsekade (naast het museum). De parkeerplaats aan de Landstraat is ook gratis. Als u het centrum wilt bezoeken, kunt u ook gebruik maken van een van de parkeergarages. Het museum is op loopafstand van de parkeergarages. Deze parkeergarages zijn niet gratis. Meer informatie vind je op de website van de gemeente.

KAN IK MET CREDITCARD BETALEN AAN DE KASSA OF ONLINE?

Museum Vlaardingen accepteert geen creditcard betalingen. 

IS HET MUSEUM TOEGANKELIJK VOOR MINDER VALIDEN?

Met de lift kunt u alle etages van Museum Vlaardingen bereiken. Ook heeft het museum een minder validen toilet en een leenrolstoel.

WAT DOE IK MET MIJN JAS OF TAS?

Museum Vlaardingen heeft een onbewaakte garderobe en gratis kluisjes beschikbaar voor haar bezoekers. Een kleine handtas mag mee het museum in. Grotere (rug)tassen moeten in een kluisje.

"Tijdens de schoolvakantie geweest met kinderen van 4 jaar, 6 jaar en 8 jaar en het was leuk! Bij de knutseltafel werden de kinderen heel leuk begeleid door een leerling die er werkte voor een snuffelstage. Lekker wat gedronken en ijzerkoekjes gegeten. De jongste van 4 jaar heeft zich ook nog vermaakt in een hoekje waar een playmobile boot staat en een poppenhuis in harington"

Noortje Peitsman, 28 februari 2020