Speciaal voor kinderen

Ook voor kinderen is een bezoek aan Museum Vlaardingen altijd leuk en leerzaam. Er zijn passende activiteiten bij de tentoonstellingen: volg een speurtocht (met verrassing achteraf), maak een puzzel of verkleed je als visser. In de schoolvakanties bieden wij extra activiteiten aan. Houd onze website in de gaten of bel ons voor meer informatie.

Klik hier voor onze mogelijkheden voor een bezoek aan het museum met de klas

Kinderfeestje

Ben je jarig en wil je een origineel feestje geven? Kom je verjaardag vieren in Museum Vlaardingen.  We hebben verschillende leuke themafeestjes voor zowel jongens als meisjes, zoals een echt  ridder- of prinsessenfeestje. We kunnen het programma aanpassen aan de leeftijd van de jarige. Het programma Vissen met Wouter is ook leuk als kinderfeestje!

Bij het kinderfeestje-arrangement is inbegrepen:

  • Gedekte tafel en een feeststoel met limonade en iets lekkers
  • Speurtocht met thema in overleg
  • Knutselactiviteit
  • Goodiebag voor alle kinderen na afloop

 

Prijs per kind € 9,00, 2 begeleiders gratis. Maximaal 10 kinderen per kinderfeestje
Neem voor meer informatie contact op met info@museumvlaardingen.nl of bel naar 010-4348722.

Tentoonstellingen

Bij onze tijdelijke tentoonstellingen bieden we vaak een speciaal programma aan voor kinderen:

Strijd om Vrijheid. 1000 jaar Nederland in Playmobil

Meer dan 4000 Playmobilpoppetjes, paarden, schepen en kastelen vertellen de geschiedenis van Nederland. Van de Slag bij Vlaardingen tot de Slag bij Waterloo en van de moord op Graaf Floris V tot de moord op Willem van Oranje: twaalf belangrijke historische gebeurtenissen vertellen het verhaal van Nederland ‘groots in het klein’.

Kinderen kunnen met een leuke speurtocht de tentoonstelling zelf ontdekken. Er is een versie voor kinderen die zelf kunnen lezen en een versie voor kinderen die dat nog niet kunnen. 

Lekker dan?! Voedselvernieuwing en Vlaardingen

Een laagdrempelige en toegankelijke tentoonstelling over de geschiedenis van de Vlaardingse voedingsindustrie en over nut, noodzaak en gevaar van voedselinnovatie.  Ga in de tentoonstelling ook zelf aan de slag met onderwerpen als voedselveiligheid, gezonde voeding, vitamines en voedselverspilling. Waar komt jouw eten eigenlijk vandaan?

Vakantie

In de schoolvakanties organiseert het museum regelmatig leuke activiteiten voor kinderen, zoals speurtochten, workshops of knutselmiddagen. Houd de agenda in de gaten voor het actuele aanbod.

"Geweldige locatie voor fotoshoots. Gaaf dat dit museum openstaat voor zulke artistiek initiatief."

Mark Rijndam, 8 juni 2020

Knutsel – en tekenpret

Wil je thuis nog verder kleuren of knutselen?  
Kies één van onze kleur- of knutselplaten uit en ga aan de slag met kleurpotloden, stiften of iets wat jij mooi vindt. Veel plezier!

Kleurplaten