Speciaal voor kinderen

Ook voor kinderen is een bezoek aan Museum Vlaardingen altijd leuk en leerzaam. Volg een speurtocht bij een tijdelijke tentoonstelling of kom langs tijdens onze leuke vakantie- activiteiten.

Klik hier voor onze mogelijkheden voor een bezoek aan het museum met de klas

Kinderfeestje

Ben je jarig en wil je een origineel feestje geven? Kom je verjaardag vieren in Museum Vlaardingen.  We hebben verschillende leuke themafeestjes voor zowel jongens als meisjes, zoals een echt  ridder- of prinsessenfeestje. We kunnen het programma aanpassen aan de leeftijd van de jarige. 

Bij het kinderfeestje-arrangement is inbegrepen:

  • Gedekte tafel en een feeststoel met limonade en iets lekkers
  • Speurtocht met thema in overleg
  • Knutselactiviteit
  • Goodiebag voor alle kinderen na afloop

Prijs per kind € 9,00, 2 begeleiders gratis. Maximaal 10 kinderen per kinderfeestje
Neem voor meer informatie contact op met info@museumvlaardingen.nl of bel naar 010-4348722.

Tentoonstellingen

Bij onze tijdelijke tentoonstellingen bieden we vaak een speciaal programma aan voor kinderen:

Vaar mee met Wouter Pleijsier. Kinderspeurtocht bij de tentoonstelling Arij Pleijsier. De terugkeer van een Vlaardings schildertalent

Net als Arij in de beginjaren van zijn carrière, neemt broer Wouter de kinderen in de tentoonstelling mee op reis. Aan de hand van tien bevoorradingspunten, reis je langs een aantal werken van de kunstenaar. Hier vind je opdr achten die je helpen om naar de schilderijen te kijken of te begrijpen waarom Pleijsier iets op deze manier schilderde. Je antwoorden kun je noteren in je eigen monsterboekje, dat je aan het begin van de tentoonstelling ontvangt. Alle antwoorden goed? Dan krijg je ook nog een leuke verrassing!

Bassie & Adriaan. Een schat aan herinneringen

Speciaal voor deze tentoonstelling zijn er speurtochten voor de allerkleinsten gemaakt. Neem bij de entree van de tentoonstelling een speurblad mee, ga op zoek naar de juiste foto’s en los het raadsel op. 
In het Bassie & Adriaan circusatelier, in de kelder van het museum, kun je knutselen, filmpjes bekijken en een leuke selfie maken met de beroemdste clown en acrobaat van Nederland.

Vakantie

In de schoolvakanties organiseert het museum regelmatig leuke activiteiten voor kinderen, zoals speurtochten, workshops of knutselmiddagen. Houd de agenda in de gaten voor het actuele aanbod.

Echt, een feest der herkenning.

Frank de Bruin, November 2020

Knutsel – en tekenpret

Wil je thuis nog verder kleuren of knutselen?  
Kies één van onze kleur- of knutselplaten uit en ga aan de slag met kleurpotloden, stiften of iets wat jij mooi vindt. Veel plezier!

Kleurplaten