100-jarige Museum Vlaardingen gerenoveerd door 100-jarige Kloet Onderhoud

17-6-2021

Museum Vlaardingen selecteert Kloet Onderhoud voor uitvoering meerjarig onderhoud museumpand.

Museum Vlaardingen is al ruim 100 jaar stevig verankerd in Vlaardingen. Het museum maakt met haar vaste en tijdelijke tentoonstellingen al generaties lang onderdeel uit van de samenleving. Nadat het museum in 2015 geheel is gerenoveerd, is de buitenzijde van het monumentale pand weer toe aan periodiek groot onderhoud. Voor dit prestigieuze werk heeft het museum Kloet Onderhoud uit Vlaardingen geselecteerd. Kloet onderhoud is gespecialiseerd in het grootschalig onderhoud van gemeentelijk vastgoed. 

 

Beide partijen slaan de handen ineen om het museum aan de buitenzijde weer klaar te maken voor de toekomst. 

Het dak wordt deels vervangen, de buitenzijde van het gebouw wordt geschilderd en de gevel wordt hersteld.

Museum Vlaardingen heeft bij de selectie van aannemers uiteraard gelet op prijs, maar ook gekeken naar vakmanschap en kennis van monumentaal vastgoedonderhoud. “Kloet kan deze integraliteit bieden en daarom hebben wij hen geselecteerd” zegt Léanne Selles, directeur van Museum Vlaardingen. 

“Wij zijn trots dat wij geselecteerd zijn om dit prestigieuze werk uit te voeren. Het museum is een prachtig monument in Vlaardingen en als echte Vlaardinger is het geweldig als je deze parel nog mooier mag maken. Dat is toch waarom je dit vak doet, ” aldus Steven Oerlemans, directeur Kloet Onderhoud. Kloet Onderhoud is een van de 19 onderhoudsbedrijven in Nederland die gecertificeerd zijn volgens de Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM). Hierdoor is Museum Vlaardingen gegarandeerd dat het monument volgens de juiste werkmethoden wordt uitgevoerd.

Léanne Selles: “Museum Vlaardingen vierde vorig jaar het 100-jarig bestaan en Kloet dit jaar. Dat geeft de samenwerking ook een extra feestelijke bekroning.” Met de ondertekening van de aannemingsovereenkomst is het startschot gegeven voor de werkzaamheden, die begin september zullen aanvangen. 

Klik hier voor meer informatie over Kloet Onderhoud.