Vacature: flexibele en ambitieuze conservator

9-12-2022

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een flexibele en ambitieuze CONSERVATOR voor 20 uur per week

Museum Vlaardingen heeft de afgelopen jaren een transitie ondergaan van voormalig nationaal Visserijmuseum naar een echt stadsmuseum. Het museum kent een gevarieerd tentoonstellingsprogramma, waarbij ‘Vlaardingen’ in de meest brede zin van het woord het vertrekpunt voor de programmering is. Zo waren er de afgelopen jaren onder meer tentoonstellingen te zien over de bekende Vlaardingers Bassie & Adriaan, de 18e -eeuwse marineschilder Arij Pleijsier, de onlangs overleden beeldend kunstenaar Leen Droppert en over de Vlaardingse voedingsmiddelenindustrie.  

Museum Vlaardingen wil het museum van alle Vlaardingers zijn: jonge, oude en nieuwe inwoners van de stad zouden ‘hun’ verhalen in ‘hun’ museum moeten ontdekken en herkennen, waardoor de kennis over, waardering voor en verbindingen binnen de stad een flinke impuls krijgen. 
De collectie sluit nog onvoldoende aan op deze nieuwe positionering. Momenteel doorlopen we de laatste fase van een herwaarderingstraject, met als doel de beheersbaarheid en de bruikbaarheid van de collectie te vergroten.  Hiermee wordt tevens ruimte gecreëerd voor de actualisering van het verzamelbeleid, waarbij ook de pluriforme getuigenissen uit de recente geschiedenis van  Vlaardingen een plek in de collectie krijgen. Ook dient de nieuwe positionering vertaald te worden in verhalende presentaties in het museum, waarbij de belevingswereld van de bezoekers centraal staat.

Wegens vertrek van de huidige conservator zijn wij op korte termijn  op zoek naar een:
Flexibele en ambitieuze CONSERVATOR  voor 20 uur per week.

Benieuwd naar deze functie? Kijk hier de volledige vacaturetekst.