Zet je TOPSTUK te kijk!

20-3-2021

Nederland is massaal aan het wandelen geslagen, zo’n beetje de enige activiteit die op dit moment nog toegestaan is. Maar het zoveelste rondje door het park of de wijk wordt ook wel een beetje saai….

Daarom start Museum Vlaardingen met een initiatief waarbij je, tijdens je ommetje, ook nog wat te zien hebt. Eindelijk kan je eens lekker ongestoord ‘gluren bij de buren’. Als variant op het tijdens de eerste lockdown succesvolle ‘Berenjacht’, presenteren we het ‘Thuismuseum Vlaardingen’.

We willen Vlaardingers oproepen om een persoonlijk topstuk in hun vensterbank te plaatsen en zo een eigen bijzondere vitrine te creëren.  Hoe meer mensen een topstuk te kijk zetten, hoe groter de museumwandelroute door de stad en hoe eenvoudiger het wordt om die 10.000 stappen per dag te lopen!

Selecteer het mooiste, grappigste, gekste, lelijkste meest bijzondere, oudste, opvallendste ‘topstuk’ uit je eigen huis en zet deze op een zichtbare plek in je vensterbank. Dit kan en mag van alles zijn (maar pas wel op: inbrekers wandelen ook). Natuurlijk mag je ook meerdere topstukken tentoonstellen, of af en toe wisselen. Print de speciale Thuismuseum- schilderijlijst om je topstuk nog meer te laten opvallen. Meld je topstuk aan via onderstaande link, dan kunnen wij jouw thuisvitrine toevoegen aan de wandelroute.

We zouden het echt super vinden als er door de hele stad bijzondere thuisvitrines verschijnen en we op deze manier een groot Thuismuseum Vlaardingen ontstaat. Dus leuk als je meedoet, en ook fijn als je deze oproep doorstuurt aan buren, vrienden en kennissen.

Bekijk de wandelroute Meld je topstuk aan!