Coronamaatregelen

Algemeen

  • Houd 1,5 meter afstand tot anderen, zowel binnen als buiten Museum Vlaardingen.
  • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Je bent van harte welkom als je en jouw huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.
  • Bij je reservering en bij de entree voeren wij een gezondheidscheck uit.
  • Wij behouden ons het recht voor om bezoekers, leveranciers of medewerkers toegang tot het bedrijf te weigeren bij twijfel over de gezondheidstoestand.
  • Desinfecteer jouw handen bij het betreden van Museum Vlaardingen met de aanwezige
    middelen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers op.
  • Het is alleen toegestaan om met meer dan 2 personen naar het museum te komen indien sprake is van een gezelschap dat een huishouden deelt of sociale eenheid vormt.

Tickets

Om teleurstellingen te voorkomen adviseren we je om online een ticket te reserveren.

We werken met tijdsloten en een maximumaantal bezoekers per tijdslot.

Jouw gegevens worden tijdelijk opgeslagen ten behoeve van eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD. Je gegevens zullen niet voor andere doeleinden gebruikt worden.

Reserveer jouw entreeticket via tickets. Indien je niet bij machte bent online je tickets te reserveren, kun je telefonisch contact met ons opnemen. 

Garderobe en lockers

Advies is om zo min mogelijk jassen en tassen mee te nemen (geen rugzakken of tassen groter dan 1 A4) die opgehangen en opgeborgen moeten worden.

Bij de garderobe neem je een hanger voor jouw jas of een sleutel voor een locker. Na jouw bezoek lever je deze in in de daarvoor bestemde bakken en worden deze gedesinfecteerd.

Winkel en VVV

Maximaal 4 personen tegelijk in het entreegebied; kassa museum, museumwinkel, VVV.

Blijf buiten op de haringen of binnen op de stippen, wachten tot je aan de beurt bent.

Betaal bij voorkeur online of contactloos met telefoon/pinpas.

De pinterminal wordt regelmatig gedesinfecteerd.

Tentoonstellingsruimten

In het museum is een looproute aangebracht. Bij binnenkomst word je hierover geïnformeerd.

Hou ook bij het bezichtigen van de tentoonstellingen en collectie 1,5 meter afstand tot andere bezoekers.

Per tentoonstellingsruimte is een maximaal aantal bezoekers vastgesteld; deze aantallen worden gecommuniceerd bij de ruimten. Medewerkers monitoren het aantal aanwezige personen en kunnen indien nodig optreden.

De lift mag door maximaal 2 personen tegelijk worden gebruikt in verband met 1.5 meter afstand, eigen gezinsleden zijn hiervan uitgezonderd.

Wanneer medewerkers in een ruimte bezig zijn met de collectie, wordt de ruimte afgesloten voor publiek om de veiligheid van de medewerkers te waarborgen.

Sanitair

Wij verzoeken je het gebruik van sanitair te beperken tot het hoogst noodzakelijke. Bij binnenkomst en verlaten van de sanitaire ruimtes verzoeken wij je jouw handen te wassen. Toiletbril kun je reinigen met desinfectiemiddel en toiletpapier.

Horeca Koffielokaal

Er is een beperkt aantal tafels en stoelen beschikbaar om de 1,5 meter afstand te
waarborgen. Het is niet toegestaan zelf meegebrachte etenswaren ter plekke te nuttigen. 

Hygiëne

Op verschillende plekken zijn mogelijkheden om de handen te wassen of desinfecteren. Contact oppervlaktes worden dagelijks meerdere keren schoongemaakt; liftknoppen, leuningen, sleutels lockers, deurkrukken, kranen, toiletten, touchscreens et cetera. Hoest en nies in de binnenkant de van elleboog. Gebruik papier zakdoekjes. Op diverse plaatsen in het museum helpen mededelingen te herinneren aan maatregelen.

Heb je vragen over de coronamaatregelen? Kijk bij de veel gestelde vragen 

 

"Tijdens de schoolvakantie geweest met kinderen van 4 jaar, 6 jaar en 8 jaar en het was leuk! Bij de knutseltafel werden de kinderen heel leuk begeleid door een leerling die er werkte voor een snuffelstage. Lekker wat gedronken en ijzerkoekjes gegeten. De jongste van 4 jaar heeft zich ook nog vermaakt in een hoekje waar een playmobile boot staat en een poppenhuis in harington"

Noortje Peitsman, 28 februari 2020