Coronamaatregelen

Wil je een bezoek brengen aan het museum dan is een coronatoegangsbewijs niet nodig, mondkapje niet meer verplicht en hoef je ook geen 1,5 meter afstand te houden.

Bij een evenement of opening van een tentoonstelling is een coronatoegangsbewijs verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar. Aanmelden vooraf verplicht. Ook voor de meet & greets met Aad van Toor (Adriaan) is een coronatoegangsbewijs verplicht.

Onderstaand de regels bij een evenement of opening m.b.t. het coronatoegangsbewijs:

 • Via de corona-check-app kunt je laten zien dat je óf hersteld bent óf getest bent óf volledig bent gevaccineerd.
  - Vaccinatiebewijs: Als je gevaccineerd bent kun je een bewijs van vaccinatie via CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl maken en heb je een geldig coronatoegangsbewijs.Let op: een bewijs van de huisarts of het gele boekje is geen geldig coronatoegangsbewijs.
  - Herstelbewijs: Datzelfde geldt als je het virus niet langer dan een half jaar geleden hebt gehad, met het herstelbewijs.
  - Testbewijs: Ben je niet gevaccineerd en hebt het virus niet gehad in het laatste half jaar, dan kun je je laten testen. Dat kan gratis via www.testenvoortoegang.org, maar ook bij de GGD. Let op: het testresultaat zelf geldt niet als toegangsbewijs, maar je kunt het gebruiken in de CoronaCheck-app of uploaden en uitprinten via www.coronacheck.nl Ook een andere test, inclusief de zelf-test, is niet voldoende.
 • Op de website www.coronacheck.nl lees je hoe je van uw vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.Heb je geen smartphone? Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.
 • Kinderen onder de 13 jaar hoeven niet getest te worden.
 • In het museum wordt de CoronaCheck app of print gescand en bij groen licht mag je verder naar binnen. Houd rekening met langere inlooptijd. Houd voor de vlotte doorstroom in de rij alvast je ID en app gereed.
 • Wij zijn verplicht mensen die geen coronatoegangsbewijs of identiteitsbewijs bij zich hebben, de toegang te weigeren.  

Lang geleden sinds ik hier geweest ben, heel leuk aangepakt en goed vernieuwd, leuk museum!

Peter Farber, december 2020