Vlaardingse Nieuwe!

Vlaardingse Nieuwe is een initiatief van Museum Vlaardingen in samenwerking met gastcuratoren Hans Rikken en Cees Eykelenboom. Het doel van dit initiatief is om binnen het kunstenaarsveld van Vlaardingen aandacht te schenken aan nieuwkomers in de kunst. Dat kan nieuwe aanwas zijn of kunstenaars die niet of nauwelijks onder de aandacht van het publiek zijn gebracht met nieuw werk.

In deze eerste editie is gekozen voor een viertal in Vlaardingen gevestigde kunstenaars te weten; Annemarie de Jong, Jorge Simelio, Ilona Bruins en Salah Ahmed. Vier kunstenaars die verschillende werkwijzen en beeldkracht tonen met een diversiteit aan stijlen en materiaal gebruik in een kleine setting in het museum.

Vlaardingse Nieuwe!

Deze tentoonstelling is niet meer te bezichtigen.

  • Jaarlijks terugkerende tentoonstelling
  • Nieuwe Vlaardingse kunstenaars
  • Annemarie de Jong, Jorge Simelio, Ilona Bruins en Salah Ahmed
  • Verschillende werkwijzen & beeldkracht, met een diversiteit aan stijlen en materialen

 

De kunstenaars

Annemarie de Jong (1953)
In de zomer van 2017 is Annemarie in Zweden verliefd geworden op (zwerf) stenen. ‘Flyttblock’ heten ze daar. Als beeldend kunstenaar raakte zij erdoor geïnspireerd. Hoe ze in de natuur liggen, als bakens in het landschap, vertellen zij een bijzonder verhaal.

Ilona Bruins (1975)
Het werk van Ilona laat zich het beste omschrijven als contemporary woven abstracts. In haar werk ‘weeft’ Ilona met allerlei (textiele) materialen.

Jorge Simelio (1992)
Jorge is een Spaans-Argentijnse kunstenaar en architect. Zijn kunstwerken behandelen thema’s zoals familiale geschiedenis, oorlog, vluchtigheid en de rol van architectuur in de samenleving.

Salah Ahmed (1968)
Salah werkt aan realistisch politiek getinte, grote, kleurrijke schilderijen. Hij maakt stillevens, landschappen en portretten die gekenmerkt worden door symboliek.

 

De tentoonstelling was mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Vlaardingen, het De Groot Fonds en het Fonds Schiedam Vlaardingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

"Geweldige locatie voor fotoshoots. Gaaf dat dit museum openstaat voor zulke artistiek initiatief."

Mark Rijndam, 8 juni 2020