Vrede in Wording

Community Art Project van Stichting Zona Franca, in opdracht van PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen in samenwerking met Museum Vlaardingen, in het kader van de Vredesweek 2022. 

‘Vrede.’ is het thema van de Vredesweek 2022 in Vlaardingen. Hoewel punt? Vrede is een continu doorgaand proces, waar iedereen aan mee kan werken. Dat willen we ook in Museum Vlaardingen zichtbaar maken, daarom werken we graag samen met PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen om het Community Art Project van Stichting Zona Franca hier uit te voeren.

Op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 september krijgen vluchtelingen en andere inwoners van Vlaardingen in kleine groepjes samen de kans om op drie grote schilderijen vorm te geven aan het begrip Vrede. Zij worden hierbij begeleid door professionele kunstschilders die zelf eerder als vluchteling naar Nederland gekomen zijn. De werkzaamheden zullen worden vastgelegd door persfotograaf Hedayatullah Amid, recent gevlucht uit Afghanistan. Zijn foto's worden aangevuld met korte interviews met de deelnemers. Op vrijdag 23 september om 16.00 uur zal de tentoonstelling officieel geopend worden. De werken en de foto's blijven tot en met zondag 30 oktober in het museum te zien en gaan daarna op reis door de regio.   

Vrede in Wording

Deze tentoonstelling is niet meer te bezoeken.

  • Community Art project
  • I.s.m. PAX Ambasade voor de Vrede en Zona Franca
  • Schilderijen en foto's

Vredesweek 2022

De Ambassade van Vrede in Vlaardingen werkt eraan elke Vredesweek een uitgebreid programma op te zetten en bereikt hiermee een diverse groep Vlaardingers. Kijk voor alle activiteiten tijdens de Vredesweek Vlaardingen op de website van PAX - Ambassade voor de Vrede.

Wat een mooi museum en wat werken er prettige mensen. Echt personen met een hart voor het museum en dat stralen ze uit. We voelden ons welkom. Mooie vaste en tijdelijke tentoonstellingen. Duidelijke uitleg gekregen. Nette toiletten en kluisjes. Een heerlijk kopje koffie en thee gedronken. We komen nog wel eens terug.

Karin Lucas, augustus 2022