Stadskraan Vlaardingen

Onlangs is er een replica van de historische Stadskraan Vlaardingen aan de Museumkade voor het museum geplaatst. Vanaf het begin van de 17e eeuw stond er in Vlaardingen een zogenaamde stadskraan, ‘ten dienste van de visserij en de andere mogelijke gebruikers in de stad’ zoals koopvaardijschepen en trekschuiten. De kraan werd gebruikt voor het inzetten en uithalen van de masten van de vissersschepen en voor het laden en lossen van lading. In 1939 verdween de kraan uit het straatbeeld van de stad.

Stadskraan Vlaardingen

  • Unieke replica van historische stadskraan
  • Beleef de historische havenkade
  • Maak een selfie

De Stadskraan Vlaardingen geeft, samen met de aangemeerde Zeillogger De Balder, een mooi beeld van hoe de kade van Vlaardingen er in de hoogtijdagen van de haringvisserij uit heeft gezien.

Kijk voor meer informatie over de geschiedenis van de Stadskraan op de website van de kraan.

"Tijdens de schoolvakantie geweest met kinderen van 4 jaar, 6 jaar en 8 jaar en het was leuk! Bij de knutseltafel werden de kinderen heel leuk begeleid door een leerling die er werkte voor een snuffelstage. Lekker wat gedronken en ijzerkoekjes gegeten. De jongste van 4 jaar heeft zich ook nog vermaakt in een hoekje waar een playmobile boot staat en een poppenhuis in harington"

Noortje Peitsman, 28 februari 2020