Wij zoeken vrijwillige museumdocenten!

24-3-2023

Leer de kinderen van Vlaardingen meer over de stad en haar geschiedenis!

Zou jij graag de kinderen in Vlaardingen meer leren over de stad en haar geschiedenis? 
Vrijwillige museumdocenten gezocht bij Museum Vlaardingen! 
 
In de dynamische, verstedelijkte Waterwegregio is Museum Vlaardingen een bruisend en ondernemend stadsmuseum, waar de historische, actuele en toekomstige ontwikkelingen van Vlaardingen centraal staan. Met een spraakmakend en gevarieerd programma van tentoonstellingen en activiteiten gericht op alle Vlaardingers, streeft het museum naar inclusiviteit: jonge, oude èn nieuwe inwoners van de stad ontdekken en herkennen in het museum ‘hun’ verhalen, waardoor de kennis over, waardering voor en verbindingen binnen de stad een flinke impuls krijgen. Een groot deel van het werk in het museum wordt door vrijwilligers gedaan. 
 
Werken met groepen kinderen en jongeren 
Wij zoeken vier vrijwilligers voor ons educatieteam die samen met andere vrijwilligers de door ons ontwikkelde, interactieve museumlessen geven. Heb je ervaring en/of affiniteit met het werken met groepen kinderen en jongeren? En lijkt het je leuk om 4 tot 16 keer per maand in het museum les te geven? Ons educatieteam ontvangt regelmatig schoolklassen uit het basis- en voortgezet onderwijs, NT2 groepen en BSO’s. Je werkt samen met andere vrijwilligers aan het culturele klimaat in de stad en krijgt er vele gratis activiteiten voor terug. 
 
Nieuwsgierig? 
Kijk hier voor meer informatie over de vacature, of neem contact op met Annet van der Vat, coördinator vrijwilligers bij Museum Vlaardingen via e-mail annet@museumvlaardingen.nl of telefonisch via 010 434 87 22. Binnenlopen in het museum kan natuurlijk ook.