VVV Vlaardingen

Wil je voor of na je bezoek aan het museum ontdekken wat Vlaardigen nog meer te bieden heeft? Wij informeren je graag. VVV Vlaardingen is gevestigd in het museum dus we kunnen je alles vertellen over de stad, bijzondere bezienswaardigheden en speciale activiteiten en evenementen. Ook verkopen we (cadeau)bonnen en fietskaarten. 

VVV Vlaardingen is bereikbaar via het algemeen nummer van het museum of via 010-4346666.
email: info@vvv-vlaardingen.nl 

Meer weten over Vlaardingen?

Ga naar www.binnenstadvlaardingen.nl voor actuele evenementen, activiteiten en bezienswaardigheden.

Onze tips voor jouw bezoek aan Vlaardingen:

  • Er zijn verschillende wandel-, fiets-en vaarroutes beschikbaar rondom de Delflandse Trekvaarten. Door deze routes ontdek je de historie van de Delflandse Trekvaarten en beleef je alles van deze oude trekvaarten en het trekschuitenvervoer; ook wel de intercity van de Gouden Eeuw genoemd! De kaart met alle routes is verkrijgbaar bij Museum Vlaardingen. Klik hier voor meer informatie.
  • Volg een van de stadwandelingen door de stad zoals een wandeling door het historisch centrum, een wandeling ‘Van 't Oft naar ’t Ooft’, de Vlaardingse Verhalentocht of een Archeologiewandeling.
  • Bezoek het archeologische erf Masamuda, waar het verleden tot leven komt.
  • In recreatiegebied Broekpolder, een prachtig groen natuur- en recreatiegebied net buiten de stad, kun je wandelen, fietsen, mountainbiken, skaten, spelen en sporten. 
  • Boek een rondvaart door de prachtige Vlietlanden met de Vlaadingse fluisterboot Andante.

Museum Vlaardingen, in het fraaie deels historische pand met voor de deur het museumschip De Balder, telt bijzondere collecties. Plus een actieve directeur/staf met verfrissende ideeën over het tentoonstellingsprogramma. Allemaal redenen om gauw een bezoek te brengen. Lekkere koffie ook nog ..

Willy Atema, 24 juli 2019