Erfgoedlab presentatie

't is Zilver wat er blinkt

Zilver uit de collectie van Streekmuseum Jan Anderson

Dee tentoonstelling is inmiddels afgelopen.

(Zilveren taartscheppen, foto Hans Bakker, collectie Jan Anderson)

Door het Streekmuseum Jan Anderson is een selectie gemaakt uit de bijna 1100 zilveren voorwerpen die in de afgelopen 50 jaar door Jan Anderson zijn verzameld. Naast tabakscomforts, inktstellen en bijbels met zilverbeslag, zijn ook voorbeelden te zien van luxe tafelgerei zoals een roomschaal, suikerschaal en visscheppen. Ook zilveren naaigereedschappen zoals naalden, naaldenkokers, scharen en breipenhouders ontbreken niet. Er is ook aandacht voor gelegenheidszilver zoals een zilveren vis door juwelier Van Roon geschonken aan de Vlaardingse burgemeester J. Heusdens.

Bij de presentatie is door Streekmuseum Jan Anderson een boekje gemaakt in de serie 'Van 't Oft tot het hoofd', in het museum verkrijgbaar.

De presentatie bestaat uit drie kloeke en vol gevulde vitrines en vindt plaats in het Erfgoedlab van het museum, de plaats waar lokale en regionale erfgoed partners zich in Museum Vlaardingen kunnen presenteren. De vitrinekasten zijn mogelijk gemaakt dankzij steun van het Elise Mathilde Fonds en de Historische Vereniging Vlaardingen.

De opening is op zaterdag 29 oktober verricht door de heer J.R. ter Molen, oud-directeur Paleis Het Loo en een zilverconnaisseur.